Νέα / Ειδήσεις

21.04.2017

Ο Alain Supiot για δύο διαλέξεις στη Θεσσαλονίκη (3 και 4 Μαΐου 2017)

Στις 3 Μαΐου 2017, η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος σε έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους θεωρητικούς του εργατικού δικαίου διεθνώς, τον Καθηγητή του Collège de France Alain Supiot.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Alain Supiot θα πραγματοποιήσει δύο διαλέξεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης:

Η πρώτη, με θέμα «Σκέψεις γύρω από την εξασθένηση του Κράτους», θα πραγματοποιηθεί κατά την τελετή αναγόρευσης, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (ώρα 18:00). Για το έργο του τιμωμένου και τη συμβολή του στην προαγωγή του εργατικού και, ευρύτερα, του κοινωνικού δικαίου θα μιλήσουν οι Καθηγητές της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Άγγελος Στεργίου, Πέτρος Στάγκος και Χριστίνα Δεληγιάννη-Δημητράκου.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 (ώρα 18:00), στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Ευρυγένης» του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου θα διεξαχθεί συζήτηση με γενικό θέμα «Υπάρχει μέλλον για το Εργατικό Δίκαιο;» και ομιλητές τους Καθηγητές Alain Supiot και Πέτρο Στάγκο. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η Καθηγήτρια Χριστίνα Δεληγιάννη-Δημητράκου.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη, και ότι σε όλες τις ομιλίες θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς τα Ελληνικά και τα Γαλλικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Alain Supiot καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα αμφοτέρων των εκδηλώσεων θα βρείτε στους δύο συνδέσμους που ακολουθούν:

Πρόγραμμα Τετάρτης 3 Μαΐου 2017

Πρόγραμμα Πέμπτης 4 Μαΐου 2017

 

(Υπενθυμίζεται ότι στο τεύχος Μαρτίου 2016 της ΕΕργΔ δημοσιεύεται η μελέτη του Alain Supiot «Μεγαλείο και πενία του κοινωνικού κράτους»).