Νέα / Ειδήσεις

12.02.2017

Διεθνές Συνέδριο για την απαγόρευση των διακρίσεων

Θεσσαλονίκη, 3-4 Μαρτίου 2017

Ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, διοργανώνουν με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα συνεδρίων του Ε.Β.Ε.Θ., οδός Τσιμισκή 29) διεθνές συνέδριο με τίτλο:

«Η απαγόρευση διακρίσεων στην πράξη / Applying non-discrimination law»

Το συνέδριο έχει προσανατολισμό όχι μόνο θεωρητικό, αλλά και πρακτικό. Στοχεύει, αφενός, να παρουσιάσει τις νέες τάσεις και εξελίξεις στο δίκαιο της απαγόρευσης των διακρίσεων στον ευρωπαϊκό χώρο· αφετέρου, να συζητήσει τους λόγους που οι διατάξεις περί απαγόρευσης των διακρίσεων έχουν τόσο μικρή απήχηση στον ελληνικό νομικό κόσμο και τις συναφείς Μ.Κ.Ο. 

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν, από δικηγορική σκοπιά, πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν κατά την εκδίκαση υποθέσεων απαγόρευσης διακρίσεων, ενώ εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο. και θεσμικών φορέων για την ισότητα θα συζητήσουν τον ρόλο που η κοινωνία των πολιτών μπορεί να αναλάβει για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Το συνέδριο, η είσοδος στο οποίο θα είναι ελεύθερη, θα διεξαχθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ θα υπάρχει και ταυτόχρονη διερμηνεία και στις δύο γλώσσες.

Για το πλήρες πρόγραμμα και ειδικότερες πληροφορίες για το συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://nondiscrimination.law.auth.gr/index_gr.html

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίου

Κατεβάστε την αφίσα του συνεδρίου