Νέα / Ειδήσεις

22.03.2018

Ο Alain Supiot παρουσιάζει το έργο του «La gouvernance par les nombres» (Η διακυβέρνηση μέσω των αριθμών)

 

Ο μείζων Γάλλος νομικός Alain Supiot, Καθηγητής στο Collège de Franceπαρουσιάζει στο ευρύ κοινό εν είδει βιντεοσκοπημένης συζήτησης μια σύνοψη του magnum opus του La gouvernance par les nombres (Η διακυβέρνηση μέσω των αριθμών), που κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Fayard και αποτέλεσε το θεμέλιο για μια σειρά μαθημάτων του Supiot στο Collège de France.

Πρόκειται για μια συνθετική ανάπτυξη, χωρισμένη σε επτά κεφάλαια, που επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση στη βαθιά σκέψη του Supiot.

Σ’ αυτήν τη συζήτηση συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, ο ομιλητής διαυγάζει μοναδικά τη σχέση του Δικαίου με τις μεθόδους διακυβέρνησης των ανθρώπων, αποδομώντας πλήρως το κρατούν δόγμα του ακροφιλελευθερισμού, της κυριαρχίας της ολοκληρωτικής αγοράς έναντι της κοινωνικής δικαιοσύνης, και των κανονιστικών καταχρήσεων του χρηματο-οικονομικού ωφελιμισμού.

Το φίλμ αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος Hugot του Collège de France, το οποίο ευγενώς χρηματοδότησε το έργο του υποτιτλισμού στην Ελληνική. Την πρωτοβουλία για τον ελληνικό υποτιτλισμό ανέλαβαν οι Καθηγητές της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μέλη της επιστημονικής επιτροπής της ΕΕργΔ Πέτρος Στάγκος και Χριστίνα Δεληγιάννη-Δημητράκου. 

Η απόδοση έγινε από τον Ευάγγελο Αγγελόπουλο, δικηγόρο, μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΕΕργΔ, με τη φιλική τεχνική συνδρομή της Βούλας Στέφα.

Για να παρακολουθήσετε το video με ελληνικούς υποτίτλους επιλέξτε: Settings > Subtitles/CC > Greek.